Шефът на Стандарт (Шивачево): Не съм присъствал на подобно общо събрание, подписът ми е брутално фалшифициран

През миналата седмица лично министърът на спорта Радостин Василев обяви, че е направил проверка на Стандарт (Шивачево) и тъй като има съмнения дали не е клуб-фантом, е сезирал компетентните органи. Василев стори това по сигнал на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов.

От своя страна председателят на УС на Стандарт Динко Николов каза, че клубът не е развивал дейност от 2018-а до 2022 г. и затова не може да участва в конгрес на БФС.

От футболния съюз пък са на коренно противоположно мнение и според изпълнителния директор Борислав Попов участието на Стандарт (Шивачево) в извънредния конгрес през октомври 2021 година е законно.

Вчера Sportal.bg публикува документи от Търговския регистър за проведено и вписано общо събрание на клуба на 5 февруари 2021 г. и регистрация в ММС на 27 април 2021 г.

Сагата със Стандарт не свършва дотук и днес Динко Николов пише на страницата си във „Фейсбук“, че подписът му на Общото събрание е фалшифициран, тъй като не е присъствал и научава за провеждането му от нашата публикация, която е година по-късно.

Публикуваме твърденията на Динко Николов без редакторска намеса:

„Разкайте се и се покайте господа…това вече минава всякакви граници… Днес в спортал (линка след поста) излезе Протоколът от проведеното на 5.02.2021 г. общо събрание на клуба на което с пълно единодушие съм преизбран за председател на УС… Брутално е господа… вие наистина се самозабравихте… Най-категорично заявявам следното:

Никога не съм присъствал на подобно общо събрание, камо ли пък да съм бил председател на въпросното събрание.

Подписът ми във протокола е брутално фалшифициран.

Реално днес за пръв път виждам този протокол и днес разбирам че съм преизбран за председател на УС.

Фамилията на единият от членовете а именно Виолета Енчева Дянкова във долната част на протокола е подправена което е твърде очевадно… И ще ви кажа защо. Направен е опит да се подправи Протоколът от първоначалната регистрация на клуба от преди 20 години, където въпросната дама, все още госпожица е вписана с моминската си фамилия и тъй като вече е госпожа и съответно фамилията им е Дянкова, са добавили твърде аматьорски новата и фамилия към протокола….

Познавам лично всяко едно лице от хората в документа. Смея да твърдя че всички те са достойни хора и съм сигурен че в случая е злоупотребено с тях.

Убеден съм че такова събрание изобщо не е провеждано.

Все още вярвам че човекът сътворил това безумие ще има доблестта да застане и да обясни как, защо и под чие давление е сътворил подобно нещо.(Вероятно не си прави илюзии че не зная кой е)

Силно вярвам че този път Българският съд и съответните институции ще си свършат работата и истината ще излезе наяве… тя може да бъде само една!!!“