Конференцията Google I/O 2022 ще е безплатна и ще се проведе онлайн на 11-12 май

Google традиционно започват работа над новата версия на Android през първите седмици на новата година. След това компанията провежда ежегодната конференция с разработчиците през лятото. Официалната премиера на следващият Android обикновено е през третото тримесечие, когато започват и реалните ъпдейти.

Настоящата година не е изключение като Google започнаха тестове с Android 13 oще в началото на февруари.

Разработчиците вече разкриха някои детайли за подобренията, които ни очакват в операционната система. С наближаването на лятото се увеличава и любопитството към I/O конференцията.

От компанията сега потвърдиха официално, че дългоочакваното събитие ще се проведе на 11-ти и 12-ти май. Заради специфичната ситуация с пандемията няма да има присъстващи, като Google I/O 2022 ще бъде изцяло виртуално събитие.

 

Както обикновено Google публикуваха специален пъзел, с който подканват най-нетърпеливите потребители да отгатнат датата на събитието. Този път самият ребус е от четири части, като шефът на компанията Сундар Пичай на свой ред потвърди 11-ти май като първия от двата дни на събитието.

Вече е активен специален уеб сайт на I/O конференцията, който отброява времето до началото. Все пак Google потвърдиха за силно ограничен брой от служители и партньори на компанията, които ще гледат на живо събитието. Добрата новина е, че I/O 2022 ще може да се гледа виртуално и безплатно от всички желаещи.