Смартфоните на Samsung от сериите Galaxy A и Galaxy M няма да имат зарядно в комплекта

Корейският производител предизвика противоречиви реакции с желанието си да спре да включва зарядно в кутиите на новите си смартфони. Тази стратегия отново бе вдъхновена от действията на големият им конкурент, а именно Apple. Представителите на Galaxy S21 серията бяха първите смартфони на Samsung, които вече нямат зарядни в комплектите.

Apple премахнаха този ключов аксесоар от кутиите на iPhone 12 серията през есента на 2020г.

Други производители на Android също последваха примера на компанията и Samsung. Все по-малко компании ще предлагат слушалки и зарядни в своите комплекти, което означава допълнителни разходи за потребителите. 

Samsung ще разширят обхвата на тази стратегия и извън флагманите от Galaxy S серията. Последните модели от Galaxy A, както и Galaxy M гамите от атрактивни смартфони се продават с включени зарядни и слушалки.

Бъдещите версии на Galaxy A и М Series обаче няма да имат включени зарядни, съобщава GizChina. Това означава, че бъдещите им собственици ще трябва сами да купят аксесоарите или да се ориентират към използване на стари зарядни за смартфони.

Oт Samsung мотивират това решение с желание да намалят производствените разходи, както и с екологични мотиви. Плановете за премахване на зарядни от Galaxy A и M Series може да се отрази на продажбите на компанията, тъй като това са най-популярните им серии от смартфони на пазара. Следващите представители на Galaxy A (2022) серията се очакват още преди края на месеца. 

Най-вероятно Galaxy A73, Galaxy A53, Galaxy A33 и Galaxy A23 ще са първите модели с този бранд, които ще бъдат засегнати от новата стратегия.