Samsung Galaxy Xcover Pro 2 ще е първият 5G смартфон от серията досега

Следващите месеци ще бъдат доста важни за стратегията на Samsung в пазара на смартфони. Компанията ще разчита не само на Galaxy S22, за да бъде успешна през 2022г. С голям интерес се очакват новите устройства от Galaxy A и Galaxy M сериите, които се радват на сериозна популярност. 

Корейският производител също така иска да вдъхне нов живот на Galaxy Xcover гамата от издръжливи устройства.

Въпросното устройство ще се казва Xcover Pro 2 и ще предложи поддръжка на 5G технологията. Това е новост за този бранд и ще го превърне в първият смартфон с логото на Xcover, който е оптимизиран за 5G мрежи. 

Отново можем да очакваме корпус, който предлага защита срещу изпускания на твърда повърхност, драскотини на екрана и потапяне във вода, съобщава АndroidHeadlines.

 

 

Teхническите спецификации не са известни, но смартфона се очаква да предложи по-мощен хардуер от своя предшественик. Припомняме ви, че Samsung Galaxy Xcover Pro бе представен преди две години с 1080 дисплей и Exynos 9611 процесор. Вградената батерия е със заряд от 4050mAh.

Новият модел вероятно ще има по-бърз процесор и ще издържа по-дълго време с едно зареждане. Цената се очаква да е около $440, както оригиналния модел.

Oще от Digital: Какво планира Samsung в пазара на смартфони през 2022г.