iPad Air 5 (2022) е таблет с 5G технологията, 12MP камера и M1 процесор

Apple както се очакваха обновиха iPad Air гамата с ново устройство, което тепърва ще приковава вниманието на потребителите. Актуализираният таблет използва Аpple M1 процесора, с който работят iPad Pro устройствата и също така е оптимизиран за 5G мрежи. Подобренията превръщат iPad Air 5 (2022) в най-добрият модел с този бранд досега. 

Техническите спецификации включват 10.

9” дисплей с разделителна способност от 2360х1440 пиксела и максимална яркост от 500 нита. Самият екран има покритие, което предпазва от проблясъци и поддържа TrueTone. В горният бутон е вграден Touch ID сензор за верификация с пръстов отпечатък. 

 

 

Вградените високоговорители на таблета ще осигуряват впечатляващо качество на звука в пейзажен режим, информира NextPit. Компанията твърди, че USB Type-C конектора вече осигурява скорост от максимални 10Gbps.

Бързата скорост на работа ще се гарантира от нов M1 процесор, който Apple твърди, че е със 60% по-бърз от предходната версия. Архитектурата включва осемядрени CPU и GPU модули, които гарантират впечатляваща производителност на iPad Air 5 (2022).  Компанията също така е оборудвала устройството с 12-мегапикселова Ultra Wide камера с поддръжка на Center Stage функцията. 

 

 

Сензорът предлага опция за 4K видео, сканиране на документи, както и ефекти с добавена реалност. Собствениците на iPad Air 5 (2022) ще могат да се възползват още от предимствата на Apple Pencil от второ поколение, Magic Keyboard, както и Folio клавиатурата в Black, White, Orange, Dark Cherry, English Lavender и Marine Blue цветове.

Базовият модел ще се продава за €699 в пет цвята. Вградената памет варира между 64GB и 256GB.

Oще от Digital: Как да изтегляте безплатно премиум приложения за iPhone и iPad