Samsung ще представят гъвкав лаптоп Galaxy Book Fold преди лятото

Samsung е компанията, която продава най-много гъвкави смартфони на световния пазар. Корейският гигант също така инвестира внушителни средства, за да изпреварва конкуренцията. Тези процеси създават необходимите предпоставки Samsung да са лидер в дългосрочен план в сегмента на гъвкавите смартфони.

Предимствата от иновативните форм фактори са причината компанията да подготвя нова серия от лаптопи, които ще имат гъвкав дизайн.

Няма да е изненадващо, че представителите на серията ще се казват Galaxy Book Fold. Добрата новина за потребителите е, че официалните продажби на световния пазар може да стартират в следващите месеци.

Според информация на корейските медии Samsung ще актуализират своето портфолио с премиерата на няколко модела. По този начин ще видим Galaxy Book Fold версии с размери, които варират между 10”, 14” и 17”, информира SamMobile. Конкретните технически спецификации на гъвкавите лаптопи на този етап не са известни.

 

 

С оглед търсенето можем да предположим, че 14” и 17” лаптопи ще се радват на по-висок интерес от компактния модел. Добавянето на лаптопи към Galaxy Z серията от гъвкави смартфони е интересно решение, което ще затвърди доминацията на Samsung. Няма друг производител, който да предлага толкова разнообразно портфолио от устройства с технологията.

Лаптопите от Galaxy Book Fold гамата ще засилят конкуренцията и върху традиционните производители, включително и Apple. Гъвкавите дисплеи могат да предложат още по-разнообразни възможности за интеракция с тъчскрийн екраните и респективно да улесняват потребителите в много ситуации.

Трудно е да предположим какъв производствен капацитет може да осигури Samsung за устройствата от Galaxy Book Fold семейството. Евентуално събитие, на което ще разберем повече за плановете на компанията може да бъде насрочено до няколко месеца.