Как да възстановим случайно затворен прозорец в Mozilla Firefox или Google Chrome

Всеки потребител вероятно е изпадал в неприятната ситуация да затвори случайно прозорец с важна информация в интернет. Това може да е доста досадно, ако сте търсили дълго време съответния сайт или данни. Дори при такава ситуация може лесно да възстановите съдържанието.

Клавишната команда Ctrl Shift T е най-бързото решение да го направите в Google Chrome и Mozilla Firefox.

Ако това не е достатъчно може да откриете информацията в менюто с настройки. Ето как да го направите, според PCWorld.

 

 

Google Chrome

Потребителите на най-популярният браузър могат да изберат менюто с три точки в горния десен ъгъл до адресната лента. След това е необходимо да кликнете „History“, където ще получите повече информация за затворените прозорци. На екрана ще видите списък с табовете, които сте затворили. Въпросните прозорци имат правоъгълна икона и допълнителен таг като „2 tabs“ или „4 tabs“, който ви информира колко таба се съдържат в съответния раздел. Остава да изберете „Restore Window“, за да възстановите прозореца.

 

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox е друго водещо име в пазара на уеб браузъри. Mozilla използват малко по-различна схема от Google, но като цяло процеса е сходен. Ако сте затворили без да искате страница ще трябва да изберете иконата с три хоризонтални черти. Кликнете върху „History“ менюто и опцията „Recently Closed Windows“. Toзи раздел ще ви покаже последните три прозореца, които сте затворили.

За разлика от Google Chrome, не получавате повече информация за разделите на всеки прозорец, като задържите курсора на мишката върху всеки запис. Ще видите само списък с последния активен таб. Полезна опция  “Reopen all windows” ще отвори всички затворени прозорци за максимално улеснение, когато не може да се ориентирате.