Новите Apple Mac компютри ще бъдат представени през март

Аpple въведоха интересни промени в някои от най-популярните си продуктови категории. В момента компанията се намира в третата година от транзицията към собствени процесори. Дългосрочното партньорство с Intel приключи, като новите устройства с Mac бранда вече работят с Apple M чипове. Вече сме наясно с подобренията и производителността на Apple M1, като скоро ще бъде представена и нова версия на процесора.

Популярният анализатор на Bloomberg разкри повече подробности какво можем да очакваме от Apple в следващите месеци. Неговата информация разкрива, че първите устройства, които работят с M2 процесора ще станат факт преди края на пролетта. Стратегията на Apple предвижда да реализират премиерата на поне седем нови устройства от Mac семейството, което ще се случи на три вълни преди края на 2022г.

Първото събитие на компанията е насрочено за 8 март, когато ще видим актуализирани версии на MacBook Pro и Маc mini устройствата представени през 2020г.

 

 

Всъщност това са две от най-старите устройства с Apple M1 и не е изненадващо, че компанията започна актуализациите към новия хардуер именно с тези продуктови серии. След премиерата през март е планирано друго голямо събитие, което ни очаква през май. Датата ще бъде обявена допълнително, съобщава PocketNow.

Тазгодишният процес на актуализация на Mac портфолиото ще бъде завършен на WWDC 2022 конференцията с разработчиците, която ще се проведе през юни. Втората вълна от нови устройства ще е насочена към Mac Pro и iMac Pro. Потребителите ще могат да се сдобият и с по-добра версия на MacBook Air през празничния сезон в края на годината.

Аpple M2 процесора ще се използва от бюджетен MacBook Pro с 13″ екран, Маc Mini (2022), 24-инчов iMac и предстоящия MacBook Air. Новите версии на  iMac Pro, Mac Pro и Mac mini ще се захранват от по-мощни M1 Max процесори или от M1 Pro и M1 Max (2021).