Poco X4 Pro 5G ще има 108MP камера

Официалната премиера на Poco Х4 Pro се очаква да стане факт на мобилния конгрес в Барселона. Това е второто голямо шоу в технологичната индустрия за годината. Припомняме ви, че MWC2 2022 е насрочено за 28 февруари – 3 март. Премиерата на устройството ще стане факт още в първия ден на изложението.

Една от най-интересните характеристики на смартфона ще бъде поддръжката на 5G технологията. Poco се очаква да използват Qualcomm Snapdragon 695 процесор. Това означава, че новият модел ще се възползва от предимствата на 6-нанометров чип с осем ядра, но също и от поддръжка на mmWave/Sub-6 5G мрежите.

По този начин потребителите ще имат достъп до 5G свързаност в двата най-популярни спектъра, но и на изгодна цена, съобщава PocketLint.

 

 

Poco Х4 Pro ще има дисплей със 6.7-инчов диагонал, който поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите и вероятно Full HD резолюция. Батерията на смартфона ще е със заряд от 5000mAh и ще използва 67W система за бързо зареждане. Все още няма яснота дали зарядното ще бъде включено в стартовия комплект на Poco X4 Pro.

Любителите на фотографията ще могат да се забавляват със 108-мегапикселовата камера в задната част на смартфона, която е допълнена още от 8MP Ultra-Wide и 2МР макро сензори. Потребителите ще могат да избират между версии в черни и жълти цветове. Европейската цена ще бъде потвърдена по време на премиерата на 28 февруари.