Samsung разработват по-добра технология за безжично зареждане

Мобилните устройства са източник на сериозни иновации в сферата на технологиите. Тъчскрийн дисплеите промениха изцяло начина, по който комуникираме и гледаме мултимедия. Производителите допринасят сериозно и за подобряване на батериите, които предлагат все повече време с едно зареждане.

Смартфоните с функция за безжично зареждане също набират голяма популярност, но все още изискват покупката на допълнителни аксесоари.

Някои компании като Xiaomi и Моtorola вече демонстрираха как работят технологии, които от разстояние зареждат безжично мобилните джаджи. Samsung също проявяват интерес към технологията и вече са патентовали система, която включва трансмитер за 360-градусово излъчване на сигнала.

Данните разкриват технология, която зарежда едновременно няколко устройства и използва множество трансмитери. Модулите ще могат да се зареждат от разстояние при определена дистанция, което е доста практично. Първият прототип на технологията позволява зареждането на до три джаджи, което е обещаващ старт, съобщава GizChina.

 

 

Технологиите за безжично зареждане са атрактивни, но са свързани с няколко ограничения и едно от тях е дистанцията. Специалистите на Samsung изпробват различни идеи, с които могат да отстранят този недостатък и предложат още по-добри възможности за захранване на смартфони, аудио слушалки и други безжични джаджи.

Мощността на безжичната технология, която захранва от разстояние до три устройства на Samsung вероятно ще бъде в диапазона между 50W-125W. Подобни параметри могат да ускорят навлизането на системата в реални продукти на пазара. Много производители на Android тестват подобни иновации, което е гаранция, че безжичното зареждане ще продължи да е неизменна характеристика на бъдещите смартфони.