Google ще представят гъвкавия смартфон Pixel Notepad в края на 2022г.

Гъвкавите смартфони ще станат по-популярните от класическите устройства до няколко години. В следващите месеци ще видим нови модели с този дизайн на компании, които все още не са представяли подобен продукт. Китайските производители като Xiaomi, Оppo и Huawei имат интересни идеи как да привличат внимание с атрактивни и достъпни гъвкави смартфони.

Samsung са лидер в тази продуктова категория, но ще усещат все по-силна конкуренция на останалите производители.

Това е добра новина за масовия потребител, тъй като ще допринесе за иновациите и поевтиняването на гъвкавите смартфони. Google също искат да се възползват от популярността на технологията и тестват собствени прототипи на Pixel Fold.

Компанията не представи гъвкавия смартфон преди края на 2021г., което породи съмнения дали този проект не е прекратен. Все пак Google не са се отказали от своите планове и планират навлизане в тази пазарна ниша в следващите месеци, според данни на популярния анализатор Рос Йънг от DSCC Ross.

 

 

Според неговата информация Google планират премиера на гъвкав смартфон през последното тримесечие на 2022г. Това ще им позволи да се възползват от активността на потребителите през декемврийския сезон. Tрадиционно по това време Google пускат нова версия на Pixel смартфоните, която този път изглежда ще е допълнена от Pixel Notepad.

Името не е избрано случайно, тъй като ще акцентира върху големия гъвкав дисплей и дизайн, който наподобява Galaxy Z Fold 3. Можем да сме сигурни, че Android 13 ще включва специални оптимизации, които да се възползват от новия форм фактор.

От Google искат да представят гъвкав смартфон на цена от $1400, което е с $400 по-малко от Galaxy Z Fold 3, за да привлекат внимание към Pixel Notepad.

 

TagsGoogle