Nokia G21 е смартфон с 90Hz дисплей, 50МР камера и 5050mAh батерия

HMD Global са фокусирани предимно към устройствата от средния и ниския ценови клас, за да генерират приходи в глобалния пазар на смартфони. Конкуренцията в премиум сегмента е твърде сериозна, като засега компанията избягва директният сблъсък с устройствата на Samsung, Apple и Xiaomi.

Вместо това HMD Global се старае да представят достъпни модели с атрактивни характеристики и да осигурява максимално бързо софтуерни ъпдейти. Тази стратегия е основата на амбициозните планове на компанията да върнат старата слава на Nokia.

Nokia G20 е един от най-добрите смартфони с този бранд, който сме виждали досега, но HMD Global са открили допълнително как да подобрят батерията, екрана и дисплея с премиерата на новия Nokia G21. Най-интересната характеристика на новия модел несъмнено е дългия живот, тъй като може да издържи до три дни с едно зареждане.

Това е възможно, благодарение на 5050mAh батерията, като компанията активира първото ниво на пестене на батерията на 20%, а при 10% се включва вторият режим, който допълнително удължава времето за работа с Nokia G21.

 

 

Техническите спецификации на смартфона включват 6.5-инчов дисплей с LCD технологията и HD резолюция. Честотата за опресняване на кадрите е 90Hz, като включването на Saving Mode режима ще намали тази стойност до 60Hz. Бъдещите собственици на Nokia G21 ще могат да стриймват Netflix в HD резолюция.

В задната част е разположена 50-мегапикселова камера, която поддържа Super Resolution функция, която подобрява детайли на заснетите изображения. Предвиден е и специализиран нощен режим, като на гърба има още 2MP макро и 2MP Depth сензори. Операционната система е Android 11, но компанията обещава актуализация към Android 12.

Nokia G21 е се захранва от 12-нанометров Unisoc T606 процесор, който е допълнен от 4GB RAM и Mali G75-MP1 графичен процесор. Вградената памет е 64GB или 128GB, но може да се увеличи с microSD слот. Мощната батерия също така поддържа 18W зареждане, като е наличен и 4.5-милиметров аудио жак.

Новият модел е се продава в две цветови конфигурации, а именно Nordic Blue и Dusk. Цената ще е €170.

 

Oще от Digital: Шефът на Nokia e оптимистичен за бъдещето на компанията, въпреки кризата с чипове