Как Google разбира кои ревюта в приложението Maps са истински

Потребителите са добре запознати с интерфейса и начина, по който работи популярното приложениe. Придвижването до желани локации и намирането на най-бързия маршрут е максимално лесна и удобна задача с Google Maps. Компанията също така си партнира със собствениците на мобилни устройства, които допринасят за подобряване на услугата. Това става предимно с публикуването на ревюта, с които насочват другите хора, посещаващи дадена локация.

Програмата за стимулиране на повече отзиви е важен елемент от приложението за навигация, който освен релевантна информация позволява на Google да си спестят ценни разходи. Ако обърнете внимание на мненията на другите потребители освен полезни данни няма да се налага да изтегляте други приложения за тази цел.

Все пак Google полагат много усилия, за да предотвратят различни манипулации и гарантират легитимността на всички ревюта.Това е сложен процес, който обхваща множество различни фактори, информира BGR.

 

 

Алгоритми с машиннo обучение подпомагат прегледа и обработката на входящата информация. Следи се постоянно за публикуване на неподходящи постове или такива с нецензурно съдържание. Специализиран софтуер проверява дали отделните профили имат история за подозрително поведение или друг фактор, който може да ги накара да качат нелегитимно ревю.

В това число се взима под внимание и самата локация дали е популярна в социалните мрежи и имат ли мотивация хората да качват мнения, които не отговарят на истината.Експертите на Google също така активно препоръчват да докладвате потребителите, ако откриете недостоверно съдържание в коментарите и мненията им, за да подобрите качеството на ревютата в приложението.

 

TagsGoogle