Google вече работи над Android 13

Милиони собственици на устройства с Аndroid очакват с нетърпение да започнат ъпдейтите към последната версия на операционната система.

Водещите производители вече ъпдейтват своите модели към Android 12, но засега са фокусирани предимно върху някои от флагманите си. Повече смартфони ще бъдат актуализирани в следващите месеци.

Това ще позволи на много повече хора да изпробват новите функции в операционната система. Докато очакваме повече ъпдейти към Android 12 разбираме, че Google вече са стартирали работа над следващата версия на платформата. В официален блог пост компанията представи Developer Preview 1 версията на Android 13.

По този начин се стартира на дълъг процес, в който разработчиците ще експериментират и добавят функционалности, които ще станат част от финалната версия на софтуера. Реалните ъпдейти се очаква да започнат през есента.

 

 

Първата версия за разработчиците разкрива и някои насоки, върху които ще бъде фокусирана разработката на Android 13. От TheVerge са уверени, че сигурността ще бъде приоритет, но също така ни очакват и много допълнителни Back-End ъпдейти с нови функционалности. Освен повече опции за персонализация ще получим по-голям контрол над личните данни.

Аndroid 13 ще предложи обновена система за разрешения на отделните приложения. Потребителите, които използва софтуер на различни езици ще могат да се възползват от Language настройки за всяко отделно приложения. Google потвърдиха, че ще продължат да инвестират сериозно в Project Mainline инициативата, за да разпространяват повече ъпдейти от Google Play.

Бета версиите на Android 13 ще са налични през април, като ще са необходими още два три месеца за стабилните итерации на операционната система.

 

Oще от Digital: Android 13 ще позволи да прехвърляте мултимедия на други устройства

TagsGoogle