Google обновиха иконата на браузъра Chrome за първи път от осем години насам

Популярният браузър на Google винаги е привличал внимание с бързата си скорост на работа и лесния за използване интерфейс. Това определено са водещи предимства на Chrome, който също така предлага и разнообразие от допълнителни плъгини и разширения. Технологиите използвани в създаването на Google Chrome също така намират място и в алтернативни заглавия, сред които Opera, Brave, Microsoft Edge и др.

Не на последно място Chrome предлага интеграция с разнообразието от приложения и услуги на компанията, което е друго важно предимство.

В момента уеб браузъра е предпочитан избор в световен мащаб, но малцина си спомнят, че първата версия бе представена официално през 2008г. Компанията запази характерният символ на Chrome през годините и добавяха минимални корекции.

Така например концепцията с наличието на кръг в централната част, който е заобиколен от поне още три елемента със зелен, жълт и червен цвят се запазва и до днес.

 

 

Все пак Google модернизираха начина, по който изглежда иконата на Chrome и премахнаха някои ненужни елементи. Последният път, когато компанията въведе промени в иконата на Chrome бе през 2014г., съобщава GizChina. Oбновеният стил на иконографията вече е част от Canary канала за разработчиците, където се изчистват последни детайли преди официалната премиера.

Един от водещите дизайнери, който отговаря за интеграцията, Елвин Ху изрази задоволство, че скоро всички съвместими устройства ще имат достъп до актуализацията. Новите икони на Chrome премахват сенките, акцентират върху цветовете и оптимизират пропорциите на различните елементи. Така компанията запазва основните параметри от дизайна, но допринася и за по-модерна визия.

Разбира се се запазва традиционната текстура, както и трите цвята, която е отличителна черта на браузъра. Актуализираната икона също така ще изглежда различно на отделните операционни системи. Символът за Windows ще се съобразява с Fluent Design, при Chrome OS ще се допълват системните настройки, а macOS иконата ще има сянка в съществуващия заоблен, бял квадрат.

 

TagsGoogle