Google иска да интегрира Lens в десктоп търсачката

Google ни предоставят широко разнообразие от функционалности, с които да откриваме съдържание онлайн, независимо какво устройство използваме. Въвеждането на традиционните текстови заявки е допълнено от опция за търсене по изображения. Можем лесно да филтрираме резултатите по множество критерии, но също да се възползваме и от впечатляващите възможности на Google Lens.

Тази функционалност е неизменна част от мобилните версии на Google Search, но също така може да се използва директно от камера приложението на Android.

Кликването на Lens символа е подходящо решение да извършвате визуално търсене и да се възползвате от последните иновации с изкуствен интелект на Google.

По този начин може да сканирате QR кодове или да превеждате текст на чужд език. както и да разбирате повече за различни обекти. Вече ви информирахме, че Google Lens има над 1 млрд. инсталации за Android, което е показателно за популярността на смарт функцията.

 

Въпреки фокуса върху мобилните устройства Google са стартирали тестове, които предвиждат интеграция на Lens в десктоп версията на търсачката. Така ще можем да използваме смарт инструмента директно от полето за търсене в google.com, като иконата е разположена до микрофона за гласово търсене.  Кликването върху символа ще покаже опцията “Search Any Image With Google Lens”.

За максимално улеснение е възможно да плъзнете и поставите снимка в търсачката, както и да я качите като изберете съответната папка в компютъра. Самият интерфейс на Google Lens ще бъде идентичен с мобилната версия. Ъплоуднатата снимка ще е позиционирана от лявата страна, докато Knowledge Panels ще са в горния десен ъгъл.
 

TagsGoogle