Tesla изтеглят над 800 000 автомобила заради проблем с коланите

Теsla се утвърдиха като водещ бранд при електромобилите и имат голям принос за популяризирането на технологията. Въпреки ограничените доставки и кризата с пандемията от компанията успяха да увеличат продажбите си през 2021г. Амбициите на Илон Мъск са да продължи да увеличава годишните доставки и през настоящата година.

Собствениците на автомобили на Tesla сега се оплакаха за неочакван проблем, който е свързан с коланите.

В случая става въпрос за звуковия сигнал, който трябва да напомни на водачите и пътниците да сложат предпазния колан преди пътуване. Някои автомобили от портфолиото на Tesla, обаче не сигнализират на своите собственици при определени обстоятелства.

 

 

Според официалните данни засегнати са модели от Model 3 и Model Y сериите, както и някои версии на Model S и Model X произведени през 2021г. и 2022г. За да се справят с проблема от Tesla ще изтеглят от пазара повече от 800 хил, автомобила, докато възстановят нормалната работа на системата за предпазни колани.

Важно е да отбележим, че не са регистрирани никакви инциденти досега, като изтеглянето на засегнатите модели има превантивен характер.

 

TagsTesla