YouTube обновяват дизайна на видео плейъра за Android и iOS

Видео услугата е подходяща онлайн дестинация за достъп до атрактивно съдържание в интернет. Ако пътувате YouTube е оптимално решени за гледане на интересни клипове, слушане на музика и забавление. Внушителната колекция от съдържание в платформата се увеличава с всеки изминал месец и предоставя още по-атрактивно портфолио от клипове.

Продължителнoто гледане на видео във Full Screen режим е задължително, когато използвате смартфона, заради по-малките им екрани.

Именно този аспект е в центъра на нов редизайн на YouTube за мобилните устройства, който вече е достъпен за някои потребители. Актуализираната визия на приложениетo ще улесни харесването на клипове, коментирането и споделянето им от смартфоните, съобщавa TheVerge.

Старата версия скрива бутони за навигация в самия панел и изисква да плъзнете с пръста на „Моre Videos“.

 

 

Обновеният дизайн измества бутоните за харесване и нехаресване, но също за достъп до  коментарите и споделянето на клиповете в лявата част на интерфейса. По този начин за потребителите е много по-удобно да навигират съдържанието, когато гледатe на цял екран. Имайте предвид, че промените не обхващат портретния режим на YouTube, а единствено Full Screen.

Google са се погрижили да подобрят и навигацията, когато гледате видео на по-голямата част от екрана, докато разглеждате секцията за коментари в дясно. Необходимо е само едно кликване, за да превключвате между коментарите и самото видео. Трациционното меню с три точки е заместено от Settings икона за бърз достъп между портретен и пейзажен режим.

Вече се разпространява ъпдейт до смартфоните с Android, като засега няма данни кога започват актуализациите за iOS.

 

Oще от Digital: 6 начина да гледате YouTube клипове без да отваряте сайта