Как ще изглежда новият дизайн на Gmail

Google подготвят любопитни промени в интерфейса на Gmail. Популярната имейл услуга ще стане обект на голяма актуализация. Компанията иска да опрости интерфейса, като гарантира интеграция на Google Chat, Meet и Spaces. Обновеният клиент на Gmail ще е наличен за някои потребители още преди края на февруари.

Плановете на Google предвиждат след това новият дизайн да бъде активиран по подразбиране за всички акаунти до април. Последната стъпка ще премахне възможността да върнете стария изглед на Gmail, което се очаква до края на второто тримесечие. Актуализираният дизайн ще насочи вниманието ни към другите инструменти за общуване на компанията.

За в бъдеще няма да бъдат просто малки прозорци, около имейлите, а ще имат собствени секции в Gmail и ще могат да се избират от големи бутони разположени в левия панел.

 

 

Технологичният гигант определя визията като интегриран изглед, който е по-удобен за използване и осигурява бърз достъп до най-важните функционалности на мобилното приложение. В следващите дни започва разпространението на актуализацията. Ако не преминете към обновената визия постепенно ще бъдете автоматично ъпдейтнати.

Това ще стане преди края на април, като в този случай ще има как да върнете стария дизайн на Gmail от менюто с настройките. Опцията ще е налична до края на второто тримесечие, като през втората половина на годината това ще е стандартното изживяване за всички потребители на Gmail.

 

 

Потребителите ще имат достъп от един екран до всички важни функционалности, което несъмнено ще улесни най-активните потребители. Google ще осигурят интеграция на уведомления, които ще ни информират, ако другите инструменти се нуждаят от допълнително внимание.

 

Oще от Digital: 4 полезни съвета за мобилното приложение Gmail