YouTube също влзиа в бизнеса с NFT токени

Популярната видео услуга предизвика доста негативни коментари с решението да спре да показва броя на нехаресванията в профилите. Въпреки това YouTube продължава да генерира впечатляващ трафик и да търси начин как да стане по-добра платформа. Авторите на съдържание могат да очакват интересен ъпдейт, който да осигури интеграция на технологията NFT.

Данните бяха потвърдени от шефката на YouTube, Сюзън Войчички, от която разбираме, че се следи внимателно развитието на Web3.

Този термин се използва за обозначаване на технологии, базирани на блокчейн, които се смята да доведе до новата ера на интернет. Сюзън Войчички определи Web3 като “източник на вдъхновение” и намекна, че можем да очакваме интеграция на NFT към услугата.

Вече се провеждат тестове на функции, които да позволят на авторите на съдържание да се възползват максимално от дигиталните си творение в YouTube профилите, съобщава Engadget.

 

 

Все още няма яснота точно как ще се гарантира интеграцията на NFT токени. Предоставянето на възможност за продажбата им директно в YouTube може да се превърне в поредния солиден източник на приходи за потребителите. Социалните платформи не са възприели напълно концепцията, като Google може да ускорят тези процеси.

Някои конкурентни платформи, сред които и Twitter експериментират с различни приложения на NFT, включително и опцията да използвате подобни файлове като профилни снимки. Сходна е ситуацията при Facebook и Instagram, кото ще се насочат към създаването на онлайн портал за търговия на NFT.

Скоро към тях може да се присъедини и YouTube.