Samsung ще представят смартфоните Galaxy S22 и таблетите Tab S8 на 9 февруари

Новите смартфони на Samsung се очакват с нетърпение от милиони потребители. Вече знаем, че компанията ще представи Galaxy S22 серията през февруари. Конкретната дата не е потвърдена официално, но прогнозите са, че смартфоните ще бъдат показани в началото на февруари. По този начин Samsung ще могат да стартират доставките им още преди края на същия месец.

Популярният блогър Ice Universe изрази 100% увереност, че голямото събитие, на което ще бъдат показани за първи път флагманите ще е на 9 февруари. Смартфоните от гамата ще са допълнени и от таблет с името Galaxy Tab S8, който мнозина очакваха да се продава още през януари. По този начин Samsung се надяват да провокират по-голямо внимание сред потребителите.

Няма да е изненадващо, ако в кратки срокове компанията потвърди официално кога ще е премиерата на дългоочакваните устройства.

 

 

Специфичната ситуация в индустрията ще предизвика любопитна промяна в стратегията на корейския гигант. За разлика от обикновено този път ще видим по-широка дистрибуция на версиите, които използват Snapdragon 8 Gen 1 процесор. Това ще е за сметка на 4-нанометровия Exynos 2200, който използва GPU на AMD.

В предходните години Samsung продават в Европа версии с Exynos на своите флагмани, докато чиповете на Qualcomm захранват устройствата в определени пазари, като САЩ, Южна Корея, Китай и др. Продължаващата криза с хардуера ще позволи на повече потребители в Европа да се възползват от бързината на 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1.