Samsung разкриха дизайна на таблета Galaxy Tab S8

Samsung са изцяло фокусирани върху премиерата на Galaxy S22 смартфоните, която ни очаква през февруари. Корейският производител също така се очаква да представи и ново предложение в сегмента на таблетите на събитието. Въпросното устройство ще носи името Galaxy Tab S8 и ще опита да предизвика отново интереса на потребителите към тази продуктова категория.

Докато очакваме да научим повече за техническите спецификации и цената на таблета разбираме как ще изглежда неговият дизайн.

Това е възможно благодарeние на снимка публикувана от Samsung в страница за поддръжка на услугата Bixby. Въпросната снимка показва Galaxy Tab S8 на заден план, разкривайки наличието на ноч в средата на екрана.

Припомняме ви, че досега компанията не е пускала на пазара таблет с този дизайн, който е изключително популярен сред смартфоните. По този начин Galaxy Tab S8 ще стане първият таблет на Samsung с Notch прорез, съобщава SamMobile.

Въпреки, че не е потвърдено официално се очаква Galaxy Tab S8 да е оборудван с голям екран с 14.6″ диагонал, който поддържа Full HD резолюция. Другите спецификации включват 120Hz честота за опресняване, както и двойна камера за селфита в предната част. На гърба ще има поне същия брой сензори, които ще поддържат 13MP 6MP резолюция.

Бързата скорост ще се гарантира от 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1 процесор. Бъдещите собственици на таблета ще могат да избират между конфигурации с 8GB/12GB/16GB RAM, но също със 128GB/256GB и 512GB памет. Операционната система ще бъде Android 12 с допълнителни оптимизации.

Батерията ще е със заряд от 11 500mAh, като цената ще е около $1100.

 

Oще от Digital: Първите смартфони и таблети, които нямат портове за зареждане ще бъдат представени през 2022г