Приложението Gmail вече е инсталирано 10 млрд. пъти за Android

Gmail е най-популярната имейл услуга и е трудно да си представим, че има потребители, които все още не разполагат със собствени профили. Популярността на приложението е свързана и с най-използваната операционна система за смартфони. Припомняме ви, че Google акаунта е задължителен, ако искате да използвате екосистемата на Android, включително и услугите на Google.

Именно заради това Gmail е предварително инсталирано на стотици милиони устройства, което не само улеснява достъпа до имейлите, но и синхронизира данни с другите приложения на Google. Едва ли е изненадващо, че това е един от най-успешните продукти в разнообразното портфолио на Google.

 

 

Oт AndroidPolice сега информират, че Gmail вече е преминало границата от над 10 млрд. инсталации в Google Play. Впечатляващо постижение, с което могат да се похвалят много малко заглавия, като повечето от тях са на Google. Така например Google Play Services, YouTube и Google Mapс вече отчетоха повече от 10 млрд. инсталации.

Следващите софтуерни решения на компанията, които ще се присъединят към престижният клуб вероятно ще бъдат Google Search и Google Chrome. Ако все още не сте регистрирали свой акаунт в Gmail вероятно сега е подходящ начин да го направите.

 

Oще от Digital: Как да спрем Gmail да ни следи