Изтекоха първите снимки на OnePlus 10 Pro 5G

OnePlus е компания, която традиционно представя новото си поколение флагмани с Android през пролетта. Големите им събития са през март, като продажбите стартират в кратки срокове. Този път плановете им са различни, тъй като OnePlus 10 серията ще бъде представена по-рано. Вече ви съобщихме, че премиерата на OnePlus 10 Pro ще е през януари 2022г.

Докато очакваме да разберем детайли европейската премиера на смартфона научаваме повече за неговият дизайн. OnePlus публикуваха снимки, които разкриват повече за начина, по който ще изглежда предстоящият флагман. Както се очакваше в задната част ще видим голям модул за камерата, който има квадратна форма и ще включва три отделни сензора.

Според непотвърдени данни OnePlus 10 Pro ще е оборудван с 48-мегапикселова основна камера, която е допълнена от 50MP Ultra-Wide и 8-мегапикселов телефото сензор с 3х оптично приближение. Четвъртият отвор в задния корпус е запазен за LED светкавицата.

 

 

Няма как да не обърнем внимание на Hasselblad логото, което потвърждава, че партньорството между двете компании ще продължи. Шведският бранд участва активно в създаването на камерите за OnePlus 9 Pro и ще допринесе за оптималните възможности за фотография и на новия флагман. Предната камерата ще бъде с 32-мегапикселова резолюция, което ще гарантира високо качество при разговори и снимане на селфита.

Техническите спецификации на смартфона се очаква да включват IP68-сертифициран корпус, който предпазва от прах и вода, както и 5000mAh батерия. Възможно е OnePlus 10 Pro да предложи и опция за поне 65W бързо зареждане. Високата производителност ще се гарантира от 4-нанометров Snapdragon 8 Gen 1 процесор със 8GB или 12GB RAM.

Дисплеят ще бъде 6.7-инчов с QHD резолюция и 120Hz опресняване на кадрите. Новият флагман вероятно ще работи с унифицирана операционна система, която съчетава предимствата на OxygenOS и ColorOS.

 

Oще от Digital:  Смартфоните на OnePlus ще получават ъпдейти за сигурност в продължение на четири години