Може ли Samsung да използва Google Fuchsia OS в бъдещите си устройства

Samsung запазиха позицията си на лидер в световния пазар на смартфони през изминалата година, въпреки силната конкуренция и проблемите с хардуерните доставки. Корейският гигант вече се подготвя усилено за премиерата на Galaxy S22, която ще е през февруари. Софтуерните и хардуерните подобрения ще гарантират на потребителите най-доброто Android изживяване през 2022г.

Ако имате смартфон с логото на компанията вероятно сте запознати с възможностите на One UI интерфейса, с който Samsung персонализират своите устройства.

На този етап звучи невъзможно да станем свидетели на промяна в стратегията, при която не се използва Android. Въпреки това подобна опция е напълно реална и е свързана с амбициозен проект на Google.

Вече ви съобщихме. че Google ще си партнират със Samsung в разработката на Fuchsia OS. Новата платформа се подготвя като алтернатива на Android и Chrome OS, като разработката на софтуера стартира още преди няколко години.

 

 

За първи път съществуването на Fuchsia OS бе потвърдено преди две години. Идеята на Google е всички бъдещи устройства, независимо от размерите им да използват софтуера. Сред тях са преносими джаджи, умни уреди в домовете, таблети, Nest Hub смарт дисплеите и др. Приложенията за Android също ще работят с Fuchsia OS.

Samsung може да се превърнат в един от първите хардуерни партньори на Google в популяризирането на операционната система. Високото търсене на потребителите към устройствата от Galaxy серията могат да се превърнат в движеща сила за навлизане на Fuchsia OS в индустрията.

Дори и това да стане факт, обаче ще са нужни години преди да видим реални устройства с новата операционна система на Google.