Ще си заслужава ли ъпгрейд към Samsung Galaxy A53 5G

Представителите на Galaxy А серията на Samsung са едни от най-популярните смартфони в мобилната индустрия. Компанията се старае да поддържа максимално дълго устройствата си от средния клас, което ги прави още по-атрактивни за потребителите. Предимство на Galaxy A гамата са премиум функциите и по-достъпните цени от флагманите на Samsung.

Още преди да започне новата година разбираме детайли за SM-A536U.

Този модел се очаква да бъде представен официално като Galaxy A53 5G и ще наследи Galaxy A52 5G (SM-A526U) в портфолиото на компанията. Бенчмарк резултати в Geekbеnch потвърждават ключови спецификации на смартфона.

Хардуерната конфигурация „s5e8825“ e кодово име на Exynos 1200 процесора, който има осем ядра, като две от тях работят на 2.4GHz, а останалите имат тактова честота от 2GHz. Графичната производителност се гарантира от Mali-G68 GPU. Моделът попаднал в базата данни разполага с 6GB RAM, но е възможно да са налични и версии с 8GB/12GB RAM, съобщава TechRadar.

 

 

Samsung Galaxy A53 5G ще предложи атрактивни възможности за обработка на тежки задачи и системни процеси, което го прави подходящо решение за мултитаскинг, гейминг и видео редакция. Все още не знаем размера на дисплея, но можем да сме сигурни, че ще поддържа 120Hz опресняване на кадрите, което е неизменна характеристика на премиум смартфоните.

Новият модел ще има основна камера с 64-мегапикселова резолюция, но ще премахне 3.5-милиметровия аудио жак. На гърба ще има още три камери, като тази за селфита ще е вградена в малък отвор в централната горна част на дисплея. Поддръжката на 5G технологията ще затвърди силните позиции на Samsung сред устройствата от средния ценови клас.

Припомняме ви, че премиерата на Galaxy A52 смартфоните стана факт през март. Това означава че приблизително по същото време можем да очакваме и Galaxy A53 5G.

 

Tags5GA53