Samsung Galaxy A13 е най-евтиният 5G смартфон на компанията

Технологията постепенно намира все по-сериозно приложение в ежедневието на милиони потребители. Продуктовите категории с поддръжка на 5G се увеличават постоянно. Основният фактор за развитието и популяризирането на мрежите от ново поколение са смартфоните.

Samsung са лидер по продажби в тази пазарна ниша и полагат много усилия да оборудват с 5G модеми дори устройствата от ниския клас.

Най-новият представител на разнообразното портфолио на компанията вече е факт и се казва Samsung Galaxy A13. Моделът запазва традиционния дизайн за бюджетния сегмент и се отличава с няколко много важни подобрения.

Това е най-достъпният смартфон с поддръжка на 5G технологията, който Samsung са създавали досега. Компанията е обърнала още внимание на дългия живот на батерията и на атрактивните камера функции, които предлага Samsung Galaxy A13.

 

 

Дисплеят е с големина от 6.5 инча и поддържа HD резолюция от 1600х720 пиксела. Функцията за променлива честота с максимум 90Hz е много интересна за този сегмент, тъй като традиционно е част от три пъти по-скъпите смартфони. Samsung Galaxy A13 5G разполага още с мощна 5000mAh батерия, която поддържа 15W бързо зареждане.

Вградената памет за съхранение на файлове е 64GB, но може да се увеличи допълнително с още 1 терабайт със слот за microSD карта. Бързата скорост на работа се гарантира от MediaTek Dimensity 700 процесор, който може да оперира и в Sub-6 5G спектъра. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в рамката на смартфона.

Официалните продажби на Samsung Galaxy A13 5G ще стартират през януари.