9 бързо доскучаващи ни занимания

Понякога, колкото и да обичаш да правиш нещо, то просто ти омръзва и започваш да го мразиш или поне просто вече да не го харесваш.

Американският Playboy ме вдъхнови, за да ви изготвя един кратък списък с бързо доскучаващи ни занимания. Ето го и него:

  1. Монополи – Винаги началото е много интригуващо, когато всички са с равен старт и цялата карта е на разположение, но след три часа движенията се превръщат в машинално хвърляне на зарове и местене на пулове.
  2. Ползване на хакове във видео игри – Първите 15-20 минути е забавно, защото се чувстваш като бог, но след това все едно броиш от едно до десет отново и отново без шанс да объркаш някое число.

  3. Последният ден на отпуската – Уж си си представял десет дни, изпълнени с радост и емоции, а в края спираш за миг и осъзнаваш, че се връщаш към тежкото си ежедневие, в следствие на което си съсипваш последния ден от ваканцията.
  4. Да играеш компютърна игра с далеч по-силен от теб съперник – Първите две-три игри е ОК, защото се опитваш да научиш част от триковете му, но след десетата игра, толкова ти е писнало, че би предпочел да гледаш „Биг Брадър“ вместо да продължиш с безсмисленото упражнение.
  5. Новата работа – Ден-два-три отлитат неусетно, защото всичко е толкова нова за теб, че нямаш време да асимилираш всичко, случващо се. След седмица започваш да се чувстваш, сякаш си с десетгодишен стаж във фирмата.
  6. Да гледаш как някой друг прави нещо – Любопитството е присъща черта за хората. Обичаме да наблюдаваме и изследваме другите, когато вършат типичните си занимания, но това е достатъчно да стане в продължение на десетина-двайсе минути.
  7. Мастурбиране – Бързо решаваш, какво ти се прави и докато се усетиш вече си със свалени панталони, салфетка на една ръка разстояние и любимото порно на екрана. Започваш ентусиазирано, но бързо се замисляш, колко си нещастен, за дето за пореден ден ти се налага да го правиш сам, а уж на света имало 3-4 милиарда жени.
  8. Домашен ремонт – Идеята за промяна е готина и доста се забавляваш, когато избираш боята за стените. Всичко върви добре, когато на фона на радио „Веселина“ вапцаш първите две стаи. После преполовяваш работата, когато осъзнаваш, че вече ти е дотегнало, а най-лошото е, че ще трябва да повториш цялото упражнение.
  9. Дъвчене на дъвка – В началото всички са едни изпълнени с вкус и чак притваряш очи в наслада, но след 5 минути дъвката започва да се втвърдява, а от аромата на плодове вече няма и спомен.