Samsung отлагат премиерата на таблета Galaxy Tab S8 за февруари 2022г.

Samsung се справят неочаквано добре в контекста на хардуерната криза и успяха да гарантират достатъчно компоненти за гъвкавите смартфони от Galaxy Z серията. Корейският производител вече се е фокусирал върху следващата си вълна от премиум устройства. Задълбочаващият се проблем с недостига на компоненти вече ги принуди да отложат премиерата на Galaxy S21 FE.

Първоначалните планове на Samsung предвиждаха смартфона да се продава на пазара до края на четвъртото тримесечие, но вече ви съобщихме, че премиерата се отлага за 2022г.

Същата ситуация ще се повтори и със Samsung Galaxy Tab S8. Новият таблет също няма да бъде пуснат на пазара по план, като причината е свързана с коронавируса.

Данните разкриват, че 11 служители в R5 Tower сградата на Samsung Digital City кампус са дали положителни проби срещу COVID-19. Именно в това съоръжение се провеждат тестове с Galaxy Tab S8 и Galaxy S22 смартфоните.

 

 

Oт компанията са наредили на 70% от персонала да продължават да работят от домовете си. По този начин само 30% от тях ще имат достъп до прототипите на устройствата в следващите седмици. Samsung планират да забавят премиерата на Galaxy Tab S8 за първото тримесечие на 2022г.

Най-вероятно таблета ще бъде показан заедно с флагманите от Galaxy S22 гамата през февруари. Все още няма официално потвърждение от Samsung, но вероятно скоро ще разберем повече за конкретните им планове. Очаква се Galaxy Tab S8 гамата да включва два модела, като по-големият ще бъде сс 14.6″ дисплей и така ще конкурира някои лаптопи с Windows.

Първото тримесечие изглежда ще е свързано с доста динамични събития около компанията.