Смартфоните със 150W зарядни устройства ще станат масови през 2022г.

Батериите са ключов, но и един от най-уязвимите компоненти на модерните смартфони. Потребителите търсят устройства с по-голям капацитет, който издържат по-дълго с едно зареждане. Сериозен прогрес отбелязваме и в развитието на технологиите за бързо захранване на мобилните устройства.

Една от последните иновации в сектора е 120W зареждане, което обещава да напълни капацитета на батерия със заряд от 5000mAh от 0 до 100% за около 20 минути.

Това е впечатляващо постижение, което ще послужи като основа за още по-атрактивни подобрения на технологията за бързо зареждане.

Популярният блогър DigitalChatStation сега потвърди, че смартфоните със 150W системи за захранване на батерията ще бъдат факт през 2022г. Все още не знаем името на компанията, която ще пусне първото устройство с технологията. Водещите брандове вероятно ще бъдат по-консервативни и можем да очакваме да се случи с някои от китайските производители като Oppo или Vivo.

 

 

Потребителите могат да бъдат развълнувани от подобни подобрения, тъй като мощност от 150W ще осигурява над 800 цикъла на зареждане и ще редуцира времето за достигане до пълен капацитет на по-малко от 15 минути. За сравнение Apple гарантират около 500 зареждания на батериите в iPhone.

Xiaomi и Oppo вече активно експериментират със 120W зареждане, което ще е последната стъпка преди транзицията към 150W. Aко производителите с Android започнат да интегрират технологията в своите продукти за Apple няма да остане избор освен да последват техния пример.

Още в първите дни на новата година ни очаква CES 2022, което е първото голямо събитие в индустрията. Това е подходяща възможност компанията да демонстрират на живо възможностите на 150W технологията за зареждане на смартфоните.