Смарт очилата на Аpple ще могат да проектират съдържание с добавена реалност директно в ретината

Добавената реалност е интересна технология, която позволява да възпроизвеждаме дигитални обекти върху реалната среда. За разлика от VR очилата не е необходимо да имаме допълнително оборудване и също така не предизвиква дискомфорт. Това е голям проблем за VR устройствата, които имат голям потенциал, но не могат да се използват оптимално за дълъг период от време.

Apple е компания, която има значителен принос за разработката на добавена реалност и от дълго време експериментира с прототипи на AR очила.

Технологичният гигант продължава да патентова различни дизайни и иновации, с които Apple Glasses да предизвика следващата голяма революция в индустрията, както iPhone и iPad.

Компанията експериментира със оптична система, която позволява съдържанието да се проектира директно върху ретината на потребителите, съобщава AppleInsider. За да се постигне този ефект очилата ще разполагат с допълнителен сензор, който ще следи за правилното рефлектиране на светлината към очите.

 

 

Данните от патента показват още, че дигиталния проектор ще следи посоката, в която гледат потребителите. Това е важно, за да може под оптимален ъгъл да възпроизведе AR кадрите директно в зениците, вместо на стъклото, което е разположено пред тях.

Едно от затрудненията при популяризирането на AR и VR технологиите е, че не всички хора имат перфектно зрение. Вграждането на проектор в умните очила е подходящо за потребителите, които използват лещи и диоптери. Аpple Glasses е продукт, над които се работи от години и вероятно ще научим повече детайли през 2022г.