Samsung представиха първата LPDDR5X RAM памет в света

Samsung разполагат с едни от най-добрите производствени технологии за хардуер в световен мащаб. Многобройните фабрики на компанията специализират в създаването на компоненти като дисплеи, батерии, флаш и RAM памет. Корейският производител доставя части за устройствата на най-големите имена в индустрията, включително и Apple.

Смартфоните от Samsung Galaxy серията доминират по продажби Android екосистемата и са основен източник на иновации в пазара на потребителска електроника.

Кризата с недостига на компоненти се задълбочава с всеки изминал месец, но въпреки това Samsung представиха официално първата в света LPDDR5X RAM памет.

Официалните данни на компанията разкриват, че модулите са произведени с 14-нанометрова технология. Оптимизираният процес гарантира с 1.3х пъти по-висока скорост на работа, в сравнение с LPDDR5 DRAM паметта. Другото предимство е свързано с консумацията на енергия, която е допълнително редуцирана с 20%, съобщава xda-developers.

 

 

Максималната скорост за трансфер на данни достига до 8.5Gbps, в сравнение с 6.4Gbps при предходната версия DRAM паметта. Новите модули са налични в 16Gb LPDDR5X конфигурации с капацитет до 64GB. Корейският производител ще си партнира с другите доставчици на полупроводници в изграждането на мрежа за дистрибуция на LPDDR5X DRAM в максимален брой продукти.

Дългоочакваната премиера на Galaxy S22 смартфоните ще е през февруари. Флагманите от серията е възможно да използват LPDDR5X памет, което ще гарантира важно предимство пред конкурентните устройства. Смартфоните ще имат 50-мегапикселови ISOCELL GN5 камери, както и 4-нанометрови Qualcomm Snapdragon 898 процесори.

Първите модели на другите Android производители, които използват LPDDR5X DRAM се очакват след премиерата на Galaxy S22.