Aвтомобилите на Mercedes ще поддържат Dolby Atmos технологията през 2022г.

Меrcedes-Benz е компания с безупречен имидж, която полага много усилия да предложи луксозен дизайн, комфортен интериор и премиум обслужване на своите клиенти. Автомобилите на германския концерн са еталон за впечатляващо качество и скоро ще предложат още една уникална иновация на своите собственици. Премиум моделите в портфолиото на Mercedes-Benz ще са оборудвани с модерни аудио системи, които поддържат Dolby Atmos.

Технологията ще гарантира невероятно 3D и D4 саунд изживяване, което ще бъде интегрирано първо към представителите на Mercedes-Maybach серията.

От компанията ще осигурят поддръжка за Dolby Atmos и на селектирани модели от Mercedes-Benz S-Class. По този начин компанията ще се превърне в един от малкото водещи производители на автомобили, които предлагат технологията.

 

 

Съчетанието между Dolby Atmos и Burmester саунд системата ще пресъздадат изживяване сходно до концерт на живо, което е вълнуващ начин за забавление по време на дълго пътуване с автомобилите на Mercedes-Benz. Собствениците на Maybach и S-Class моделите могат да се възползват от уникални възможности, съобщава Engadget.

Така например в купето има 31  високоговорители, включително шест колони, които насочват сигнала отгоре, още четири вградени в предните седалки на позиция в близост до ушите на пътниците, както и 18.5-литров субуфер. Във всяка седалка има осем звукови трансдюсера, като съраунда се допълва от два усилвателя и обща мощност от 1750 вата.