Samsung разработват Exynos процесор за смартфони от бюджетния клас

Разработката на собствен хардуер предоставя на компанията гъвкавост във веригата за доставки, оптимизация на разходите и по-голям контрол над екосистемата от приложения и смарт функционалности за смартфони. Samsung са най-големият производител в мобилната индустрия и също инвестират в създаването на своя линия от процесори, които се казват Exynos.

Тази стратегия е допълнена от поръчки на най-мощните процесори от Qualcomm Snapdragon серията, които се използват от флагмани като Samsung Galaxy S21 Ultra. От дълго време компанията си партнира с AMD и работи над интеграцията на технологиите им в смартфоните от Galaxy серия.

Очаква се след няколко месеца да бъде премиерата на Samsung Exynos 2200, който ще използва AMD GPU.

Технологиите на AMD ще гарантират допълнителни подобрения в производителността, оптимизация на енергията и премиум възможности за гейминг. Това не е единственият чип от серията Exynos, над който работят специалистите на Samsung, информира SamMobile.

 

 

Корейският производител подготвя премиерата на нов процесор от Exynos серията, който е предназначен за устройствата от бюджетния клас. Популярният блогър IceUniverse прогнозира, че предстоящия чип ще се казва Exynos 1280, но е възможно Samsung да изберат друго име. Най-вероятно процесора няма да бъде произведен с 4-нанометрова технология, както Exynos 2200, заради фокуса върху евтините смартфони.

Samsung трябва да осигурят поддръжка за 5G технологията, ако искат да превърнат устройствата с Exynos 1280 в атрактивен избор за потребителите. Скоро вероятно ще видим и първите резултати от бенчмарк тестове, които ще ни разкрият детайли за реалната производителност на процесора. Компанията ще се фокусира и върху Galaxy A (2022) серията, за да разширява влиянието си в пазара на смартфони.

Новите представители на този бранд вероятно ще са първите с новия бюджетeн процесор Exynos на компанията.