Браузърът на Samsung вече предлага функция за преместване на адресната лента в долната част, както Safari

Samsung е лидер в продажбите на смартфони и компания, която често е обвинявана, че копира Apple. Това важи както за дизайна на устройствата с Android, така и за редица софтуерни функционалности. Корейският гигант отново привлича вниманието ни с новата версия на Samsung Internet браузъра, която ще разпали отново дългогодишните спорове.

Собствениците на смартфони с бранда Galaxy вече могат да инсталират бета клиент на браузъра, който премества адресната лента в долната част.

Настройката е опционална и може да се активира от менюто на Samsung Internet. След като актуализирате вече ще виждате опцията “Address Bar Position” опцията и да изберете класическия или новия изглед за навигация на мобилния браузър, съобщава 9to5google.

 

Ако изберете “Bottom” ще позиционирате URL лентата в долната част на интерфейса, по същия начин, както Safari в iOS 15. Потребителите ще могат да използват още един ред с бутони за навигация, управление на табове и достъп до менюто с настройки. Със сигурност това е поредният път, в който Samsung взаимстват практична идея от своя най-голям конкурент при смартфоните.