Байерн набира все по-сериозна скорост

Отборът на Байерн (Мюнхен) започна да набира все по-сериозна скорост, след като постигна третата си поредна победа от началото на сезона в Евролигата. Тимът на Андреа Тринкиери изигра силна последна четвърт, чрез която успя да се справи с предизвикателството на АЛБА (Берлин) със 82:69 (19:18, 18:18, 20:19, 25:14) в германското дерби на седмия кръг в най-престижния клубен европейски турнир.

Баварците имаха предимство в резултата през по-голямата част от времето, но в самия край на третата четвърт “албатросите” се завърнаха в мача и изравниха резултата при 55:55. Триото Ник Уайлър-Баб, Кори Уолдън и Дарън Хилиърд обаче наниза всичките 25 точки на гостите от Мюнхен в последната част, за да изведе отбора си към трета победа за сезона.

Хилиърд поведе колоната от реализаторите с 25 точки и 6 борби. Ник Уайлър-Баб добави още 16 точки, а Отело Хънтър се разписа с 13 точки и 8 овладени топки.

За АЛБА най-резултатен бе Маодо Ло, който наниза 23 точки. С 10 точки, 5 борби и 4 асистенции приключи Люк Сикма.

Във временното класиране Байерн застава на 11-ата позиция с актив от 3-4, докато АЛБА остава 16-и с 2-5.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.