Samsung отчитат рекордни приходи през третото тримесечие на 2021г.

Корейският телекомуникационен гигант публикува официално финансовите си резултати за периода юли-септември. Инвеститорите на Samsung могат да останат много доволни от представянето на компанията. Според данните приходите за третото тримесечие достигат до $63.1 млрд., което е доста впечатляващо постижение.

Тези стойности очертават 10% увеличение от същия период преди година и представляват рекордни приходи за тримесечие на Samsung. В същото време оперативната печалба вече достига до $13.5 млрд., което е ръст от 26%, спрямо второто тримесечие на 2021г., информира Engadget.

Резултатите са изключително оптимистични и показват, че въпреки пандемията и кризата с недостига на чипове от Samsung успяват дори да увеличат приходите си. Най-голям принос има дивизията за полупроводници, която генерира $22.6 млрд. през третото тримесечие. Високото търсене към компютри в глобален мащаб, заради дистанционната работа и обучение се очаква да продължи и в началото на 2022г.

 

 

Продължават да се увеличават продажбите на DRAM памет предимно за сървъри, което също допринася за високите приходи. Oт Samsung са доволни, че намират как да постигнат нормални бизнес резултати без да бъдат засегнати от специфичната ситуация в индустрията. Подразделението за смартфони също отчита доста солидно представяне.

Мобилната дивизия на Samsung регистрира приходи в размер на $24.2 млрд. в периода между април и юли. Компанията отчита добри продажби на устройствата от бюджетния клас, но също на флагмани като Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3. Oгромният бюджет за маркетинг, с който се промотират устройствата на световния пазар на свой ред оказва влияние на печалбата от Galaxy Z серията.

Производството на дисплеи е донесло на Samsung приходи от $7.5 млрд., което също е увеличение, в сравнение с предходното тримесечие. Компанията остава оптимистична за бизнес развитието си и през предстоящия празничен сезон в края на 2021г.