PayPal искат да купят Pinterest за $45 млрд.

PayPal са световен лидер в сферата на финансовите услуги в интернет. Платформата се използва за сигурни плащания и преводи в милиони уеб сайтове. Въпреки икономическата криза от последните месеци компанията се подготвя за внушителна сделка, която да разшири бизнес възможностите им. Според информация на Reuters вече е отправена внушителна оферта за придобиване на Pinterest.

Сумата, която предлага PayPal достига до $45 млрд. и е част от амбициозния план да се превърнат в „суперприложение“ от нова категория. Разговорите между двете страни са започнали преди дни и продължават на високо равнище. Обсъжданата цена за стойност на всяка акция от капитала на Pinterest е $70.

По този начин PayPal предлагат да изкупят и Class B акциите на компанията, предлагайки с 26% повече от актуалната цена на акциите на борсата. Ако се стигне до финално споразумение това ще бъде най-мащабната сделка в историята на PayPal.

 

 

В случай, че не възникнат неочаквани проблеми придобиването може да бъде обявено официално преди 8 ноември, когато PayPal се очаква да публикуват финансовите си резултати за тримесечието. През последната година компанията се радва на впечатляващо представяне, заради внушителния ръст интерес към онлайн шопинга.

Благодарение на тези процеси PayPal удвои стойността на акциите си на борсата, което е доста впечатляващо постижение. В момента пазарната капитализация на компанията е $304 млрд., съобщава Bloomberg. Интересът към Pinterest се появява в труден момент, тъй като съоснователя вече разкри плановете си да се оттегли.

Реализирането на сделката ще позволи на PayPal да се превърнат във фактор в рекламния бизнес и да бъдат дори още по-успешен бранд.

 

TagsPayPal