Как да изберем идеалната риза

Не си мислете, че ще се правя на някакво модно гуро, което ще ви напише някаква сложна теорема за материя, кройка, цветове, поводи и така нататък. Аз съм нормален човек, като всички вас и смятам да ви дам един от личните си съвети при избора на най-подходящата риза.

  1. Най-важно е да сте наясно за какви поводи ще ви трябва риза. Дали искате да излизате с нея на дискотека, дали ще я ползвате за работа, дали ще сте гост на официално събитие от личен или светски характер.

    Ризите се делят на стилни, елегантни, удобни и лъскави. Поне аз така си ги деля. Удобните са за ежедневието ви, лъскавите за светски събития, елегантните за купони, а стилните за бизнес.
  2. Подбирайте цветовете си по това, което искате да казват за вас пред хора. Черното и бялото имат за цел да акцентират повече върху личността ви, отколкото за визията. Мъжете, които носим и харесваме подобни цветове, предпочитаме да ни забелязват по това какво говорим, а не по това как изглеждаме. Останалите светли палитри придават известна доза настроение, докато тъмните са по-подходящи за свалки в заведенията. Моля ви само да държите ризите с къс ръкав и онези с цветята за плажа, защото навсякъде другаде ще изглеждате нелепо.
  3. Винаги вземайте точния размер за вас или един номер по-голяма, за да можете да я преправите на шивач. Платовете, от които най-често се правят ризите, не подлежат на разтягане, а онези, които съдържат еластан, често придават неестествена форма на тялото ви. Най-добрият вариант е да дадете 5-10лв за шивач, който да направи ризата ви идеална по мярка.
  4. Накрая, но не и по важност – основавайте крайното си решение 50% на своя собствен вкус и 50% на жена, на която вярвате. Имам едно правило в живота – винаги се доверявай на жена за дрехи и за прическа. Ако дамите разбират от нещо повече от мъжете, то това са именно тези две неща. Заберете със себе си някоя красавица и я помолете да обиколи магазините с вас. Те жените и без това обичат да се мотаят по цял ден там, тъй като за тях това си е своего рода увеселителен парк. Премерете две-три-десет ризи, докато не я погледнете в очите и не видите одобрението ѝ.