Facebook пуска нова Audio секция за слушане на музика

Facebook винаги са полагали много усилия, за да ни накарат да прекарваме повече време в своите профили. Социалната мрежа постоянно експериментира с нови функции и формати, които да ни направят по-активни в своите акаунти. Вече разполагаме с много възможности да откриваме съдържаниe и да общуваме с други хора от Facebook.

Компанията разработва специална секция, която е посветена изцяло на аудио съдържанието.

Новият Audio хъб ще предлага достъп до подкасти, музика, Live Audio Rooms и Soundbites, съобщава Engadget. Потребителите ще могат да откриват препоръчваното аудио във Watch секцията на своите профили, която се намира в долната част на мобилното приложение за Android и горната на iOS.

Mузикалният раздел ще бъде наличен като отделен таб в „Audio“ хъба нa Facebook. Възможно е компанията да осигури допълнителни промени в името и функционалността на новия раздел.

 

 

След като отворите аудио категорията ще видите най-популярното съдържание, заедно с аудио материалите на любимите профили и автори, които следвате. Персонализираният фийд от препоръчани неща в тази секция ще работи по същия начин, както алгоритмите на News Feed. Новият хъб е проектиран като конкурент на приложения като Clubhouse.

Още през пролетта бе премиерата на Live Audio Rooms, както и иновативен продукт с името Soundbites, oсигуряващ достъп до подкасти. Партньорство със Spotify позволява да слушате любимите плейлисти във Facebook профилите. По всичко личи, че ще виждаме все повече аудио съдържание в социалната мрежа.