Смартфоните на Honor 50 и Honor 50 Pro ще се предлагат с услугите на Google в Европа

Honor продължиха съществуването си в мобилната индустрия като самостоятелно дружество, което е независимо от Huawei. Отделянето на бизнеса е стратегическо решение за избягване на драстичните санкции наложени от САЩ срещу китайския производител. Продажбата на бизнеса на Honor стана факт в края на 2020г.

Популярността на смартфоните им зависи изцяло от достъпа до услугите Google Mobile Services (GMS), особено на атрактивния европейски пазар.

Компанията вече изрази увереност, че ще успее да продължи партньорството си с Google. Така Honor поеха ангажимент да осигурят поддръжка за GMS в новите си устройства до края на годината.

Обещанието е спазено и сега компанията потвърди, че Honor 50 смартфоните ще работят с GMS услугите. Данните бяха публикувани в официалния Twitter акаунт на Honor, съобщава GizChina. Припомняме ви, че официалната премиера на Honor 50 и Honor 50 Pro бе реализирана в средата на юни.

 

 

Очаква се продажбите на европейския пазар да стартират на 26 октомври. Новината, че смартфоните ще работят с GMS вероятно ще стимулира търсенето към Honor 50 серията на континента. Със сигурност достъпа до Google Play и всички функционалности на мобилната екосистема на Google ще превърне Honor 50 и Honor 50 Pro в едни от най-добрите предложения в средния клас.

Устройствата са оборудвани с четворни камери, които включват 108МР сензори и дисплеи с честота за опресняване от 120Hz. По този начин може да очаквате оптимална производителност при гейминг и уникални възможности за мобилна фотография. Honor 50 серията се захранва от 6-нанометрови Qualcomm Snapdragon 778G процесор, който е оптимизиран за 5G мрежи.

Mожем да очакваме и други устройства с бранда на Honor да получат достъп до мобилните услуги на Google в следващите месеци, което ще има важно значение за плановете на компанията.

 

Oще от Digital: Над 300 милиона потребители на Huawei и Honor устройства ще използват HarmonyOS 2.0 до края на 2021г.