Google Home ще поддържа функцията Android TV Remote

Google интегрираха функция за дистанционно управление в приложението Google TV преди няколко седмици. По този начин потребителите могат още по-удобно да навигират съдържанието на Chromecast with Google TV или други продукти, които се захранват от Android TV. Предвидена е опция да изберете плъзгане на пръста върху екрана или навигация с D-Pad бутони.

Устройствата с Android 11 и Android 12 се очаква също да предложат TV Remote функцията от бързото меню с настройки.

От компанията сега потвърдиха, че възнамеряват да осигурят интеграция на Android TV Remote в приложението Google Home. Това важи както за Android, така и за iOS, съобщава 9to5google.

Същата опция ще продължи да е налична в Google TV, както досега. Потребителите на iOS ще имат по-голяма полза, в сравнение със собствениците на устройства с Android.

 

 

Разпространението на новият ъпдейт ще позволи на Google Home за iOS да предостави възможност на iPhone и iPad да контролират устройства като Chromecast with Google TV, NVIDIA Shield, но също телевизори на Sony и ТCL. От Google все още не са разкрили колко време ще е необходимо преди функцията да е налична за всички потребители на Google Home.

Дигиталното дистанционно е полезен начин за собствениците на  iPhone и iPad да контролират Android TV и Chromecast джаджите. В заключение ще отбележим, че Google Home и новата функция ще са налични в райони, където не е достъпна същата функционалност в Google TV приложението.