Samsung отлага премиерата на Galaxy S21 FE

Samsung работят от месеци над бюджетна версия на Galaxy S21, която се очакваше да бъде представена преди края на годината. Въпросното устройство се казва Galaxy S21 FE и е важен елемент от стратегията на компанията да бъде по-конкурентна през четвъртото тримесечие. Плановете на Samsung, обаче ще претърпят непредвидени промени.

Анализаторите вече дадоха индикация, че корейският производител може да отложи премиерата на Galaxy S21 FE.

Опасенията им са провокирани от недостига на компоненти, пред който са изправени над 90% от производителите. Популярният блогър IceUniverse сега също публикува данни, от които разбираме, че премиерата на Samsung Galaxy S21 FE няма да стане факт преди края на 2021г.

Вместо това компанията ще представи смартфона заедно с флагманите от Galaxy S22 серията. Голямото събитие на Samsung се очаква да бъде насрочено през януари и така за втора поредна година да изтегли премиерата по-рано от обичайния времеви прозорец в края на февруари.

 

 

Припомняме ви, че Samsung вече премахнаха снимки и името на Galaxy S21 FE от някои свои продуктови страници, които се очакваше да рекламират смартфона. Корейският производител официално не е потвърдил дали отлага премиерата, но също, че възнамерява да покаже Galaxy S21 FE преди края на годината.

Остава и въпроса дали ще е налично достатъчно количество на устройството, заради проблемите с доставки на компоненти. Ако компанията не се справи със затрудненията е възможно Galaxy S21 FE да се продава само в някои страни след премиерата. Това може да се отрази на продажбите и да фокусира потребителите към други модели от портфолиото на Samsung.

Teхническите спецификации се очаква да включват 6.4″ дисплей с FullHD резолюция, Qualcomm Snapdragon 888 процесор с поддръжка на 5G, тройна камера и 4500mAh батерия. Galaxy S21 FE ще поддържа 25W бързо зареждане и ще работи с Android 11.