Samsung спира най-нежеланата функция за потребителите в смартфоните си

Samsung са световен лидер по продажби на смартфони. Компанията продължава да задържа първата позиция, въпреки сериозната конкуренция. Ако сте собственик на устройство от бранда Galaxy вероятно сте запознати с практиката да се показват реклами в приложенията. От години Samsung възпроизвеждат подобни съобщения в заглавия като Samsung Pay, Samsung Weather и Health.

Корейският производител изненадващо е преразгледал своята стратегия и официално се отказва от тази практика, съобщава 9to5google. Това означава, че вече няма да бъдат показвани реклами в интерфейса в популярните приложения на Samsung. Данните бяха потвърдени от Samsung Community Forums и обхващат Samsung Pay, Samsung Weather и Health.

В следващите седмици рекламите постепенно ще изчезнат oт приложенията в повече страни. Транзицията вече започна в Южна Корея и САЩ. Още преди месеци компанията даде ясна индикация, че ще преустанови възпроизвеждането на маркетингови съобщения в своите приложения.

 

 

Услугата за мобилни разплащания е добър пример за показването на банери между важното съдържание. Рекламите вече ще бъдат премахнати от Pay раздела на Samsung Pay. Актуализираната версия на Samsung Health също ще прекрати практиката за възпроизвеждане на реклами.

Ако разчитате на Samsung Weather за ежедневната прогноза за времето вече ще виждате единствено актуалните метеорологични данни. Новата стратегия на Samsung ще засегне още Galaxy Theme и няма да е изненадващо, ако бъде приложена и към други популярни заглавия на компанията.

Някои потребители твърдят, че „Force Stop“ опцията на приложенията също ще изтрие банерите от интерфейса им. Това може да стане от „Settings>Apps“ менюто или с продължително натискане на иконата на мобилно приложение и избора на „Force Stop“.