Собствениците на Samsung смартфони ще могат да отключват автомобилите си от телефона

Смартфоните Galaxy винаги са се отличавали с впечатляващи дисплеи и едни от най-добрите камери в индустрията. Samsung постоянно подобряват работата на своите флагмани, които предлагат много смарт функционалности. Извършването на безконтактни плащания е само едно от предимствата на Galaxy S бранда.

Корейският производител експериментира с различни функционалности, които могат да направят смартфоните по-полезни.

Собствениците на автомобили вероятно ще останат приятно изненадани от интеграцията на смарт система, която превръща Galaxy S устройствата в дигитални ключове. Този ефект е възможен благодарение на технологията Ultra-Wideband (UWB).

Смартфоните на Samsung, които поддържат иновацията ще бъдат в състояние да отключат, заключат и локализират автомобилите. UWB вече се използва в различни сфери, включително от умни домакински уреди и смарт тагове. Това е безжичен протокол за пренос на данни на близка дистанция, който използва Bluetooth и Wi-Fi свързаност, но на по-висока честота, съобщава GizmoChina.

 

 

Oсновно предимство на UWB е по-високата прецизност и допълнителни възмонжости за свръзване на електронни джаджи. Samsung също така подготвят и функция за споделяне на достъпа до колите с трети страни. Предвидена е и опция да зиберете времеви период, в който да бъде активен споделения дигитален ключ.

Първото превозно средство, което ще се възползва е електрическия Genesis V60, който ще се продава до края на 2021г. В същото време списъка от смартфони на Samsung съвместими с UWВ технологията включва Samsung Galaxy S21 , Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Note 20 Ultra и Galaxy Z Fold 3. Новите флагмани на компанията също се очаква да са базирани на UWB.

 

Oще от Digital: Производителите на автомобили експериментират с чипове, които мислят като хора