Nokia G50 5G и Nokia T20 ще бъдат представени на 6 октомври

HMD Global са подготвили няколко изненади на своите потребителите, с които ще опитат да разширят влиянието си в мобилната индустрия през последните месеци на 2021г. Компанията планира голямо събитие, на което ще представят поне две нови устройства. Конкретната дата на премиерата ще е 6 октомври.

Основен акцент ще бъде Nokia G50, който от месеци е обект на сериозни спекулации в интернет.

По време на събитието ще видим още един атрактивен модел от компанията и това ще бъде таблет с името Nokia T20, информира FoneArena. Oт HMD Global вероятно ще използват случая, за да представят и аудио аксесоари, които ще допълват новите смартфони и таблети.

Публикация на компанията в Twitter потвърждава, че на 6 октомври ще видим ново семейство от устройства, тъй като включва слогана „Our family keeps growing. Coming 6.10.21“. Допълнителна снимка към поста включва кутия с размер по-голям от смартфон, което е индикация за таблета, който ще видим на тази дата.

 

 

Nokia T20 се очаква да бъде устройство фокусирано към средния ценови клас, което използва Unisoc Tiger T618 SoC процесор с Mali-G52 GPU. Големината на дисплея ще бъде 10.36 инча при Full HD резолюция. Компанията ще продава версии с 4G и Wi-Fi свързаност. Операционната система ще е Android 11.

Другото устройство в портфолиото на компанията е атрактивния смартфон Nokia G50. Техническите спецификации ще включват 6.82-инчов дисплей, който поддържа HD резолюция от 1640х720 пиксела. Бързата скорост на работа се гарантира от 8-нанометров Qualcomm Snapdragon 480 процесор с Adreno 619 GPU.

Nokia G50 ще е наличен във верси със 128GB UFS 2.1 памет и 6GB/8GB RAM. Предвиден е и слот за microSD карта. Батерията е със заряд от 4850mAh, а основната камера се очаква да бъде с 48-мегапикселова резолюция. Скоро ще разберем кога и на каква цена ще се продават устройствата на европейския пазар.