Nokia G50 ще има 6.8″ дисплей, Qualcomm Snapdragon 480 5G процесор и 128GB памет

HMD Global работят от месеци над нов смартфон от бюджетния клас, който предлага поддръжка за 5G мрежи. Технологията постепенно намира интеграция дори в устройствата от средния клас и е бизнес сегмент, който компанията следи много внимателно. Популярният блогър Роланд Куандт публикува нови детайли за плановете на HMD Global до края на 2021г.

Данните му разкриват подробности за модел с името Nokia G50, който ще бъде представен скоро.

Компанията запазва правото си да обяви датата на премиерата на по-късен етап. Няма да е изненадващо, ако смартфона дебютира преди края на октомври. По този начин HMD Global ще могат да стартират продажбите навреме за празничния сезон, когато потребителтиTе са особено активни.

Nokia G50 ще е фокусиран към средния ценови сегмент, което вероятно е индикация за наличието на пластмасов корпус. На пазара ще са налични версии в двата цвята: Blue и Midnight Sun, съобщава AndroidCommunity.

 

 

Teхническите спецификации включват 6.82-инчов дисплей с IPS технологията, който поддържа HD резолюция от 1640х720 пиксела Сензорът за пръстов отпечатък ще е вграден в рамката, което е традиционно решение на компанията. Nokia G50 ще включва слот за две SIM карти, както и 128GB памет, която може да се увеличи с microSD слот.

Високата производителителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 480 5G процесор, който е произведен с 8-нанометрова технология и е допълнен от 4GB RAM. Батерията ще е със заряд от 4850mАh. Nokia G50 ще има три камери на гърба: 48MP 5MP UltraWide 2MP Depth сензори. Операционнатата система е Android 11, като са предвидени тригодишни ъпдейти за сигурност. Цената ще е около €260.