Samsung разработват нова технология за премахване на рамките около дисплеите в смартфоните и таблетите

Aктуалните тенденции в световния пазар на смартфони се променят постоянно при това с доста интензивни темпове. Ако преди няколко години на мода бяха компактните модели днес повече хора предпочитат по-големите екрани. В момента устройствата с размер между 6″ и 6.5″ могат да се приемат като стандарт за мобилната индустрия.

Мултимедийното съдържание, гледането на филми, както и забавлението с игри са основните причини да искате да имате смартфон с по-голям тъчскрийн. Водещите производители възприеха различни подходи, за да гарантират безрамков дизайн на своите потребители.

По този начин се проправи път на Notch-прорезите и малките отвори в горната част на дисплеите, където са позиционирани селфи камерите и други важни сензори в смартфоните. Следващата логична иновация е вграждането на модулите в самите екрани, но тази технология се нуждае от още време преди да придобие масовост.

Първите смартфони с технологията  показаха, че качеството на камерите от този тип все още не отговаря на високите изисквания на потребителите.

 

 

Samsung са лидер в разработката на гъвкави смартфони със своята популярна Galaxy Z серия от луксозни модели. Корейският производител също така въведе концепцията зa Ultra Thin Glass (UTG) стъкла, които предпазват повърхността на гъвкавите екрани.

Припомняме ви също, че Samsung Galaxy Z Fold 3 стана първият смартфон на компанията с камера, която е вградена в дисплея. Технологията тепърва ще се използва и от други представители на Galaxy гамата от премиум устройства. Samsung сега представиха интересно решение, което се казва Border Reduction Structure (BRS) и обещава да премахне напълно рамките около екрана на смартфоните.

Първият модел, който ще използва BRS технологията ще бъде Galaxy Tab S8 Ultra. Taзи иновация ще допринася за по-тънките размери, осигурявайки по-голяма тъчскрйн повърхност за мултимедия, приложения и игри. Смартфоните на Samsung се очаква да бъдат базирани на BRS най-рано в края на 2022г.

Това означава, че Samsung Galaxy S22 серията, чиято премиера ще стане факт през януари няма да се възползва от новото дизайнерско решение на компанията.