Samsung представи монитор с подвижна уеб камера за видеоконференции

Софтуерните решения са основно средство за комуникацията от началото на пандемията. Приложения за видео разговори като Zoom, Google Мeet и Microsoft Teams улесняват общуването на милиони представители на бизнеса. Мониторите са задължителен елемент от виртуалното работно пространство, но много от моделите, които ще откриете на пазара не разполагат с вградена камера.

Това налага да отделите допълнителен бюджет, за да се сдобиете с необходимия аксесоар.

Samsung представиха официално новия Webcam Monitor S4, който премахва това досадно ограничение. Устройството разполага с голям 24-инчов дисплей, който поддържа Full HD резолюция и ще ви позволи да се извлечете максимума от приложенията за видеоконференция.

Samsung Webcam Monitor С4 има широк зрителен ъгъл от 178 градуса и поддържа съотношение на екрана от 16:9. Съчетанието от тези характеристики превръща монитора в подходящ избор за видео разговори с максимално качество на звука и картината с вграденият микрофон и високоговорители.

 

 

Най-отличителната функционалност на Samsung Webcam Mointor S4 е неговата вградена уеб камера, която поддържа 2-мегапикселова резолюция. За максимална сигурност самият модул се прибира зад дисплея, когато не го използвате. Необходимо е натискане на бутон за активиране на камерата.

Samsung са използвали инфрачервен сензор, който позволява верификация с Windows Hello за логване без използване на пароли. Компанията твърди, че удостоверяването с IR камерата отнема не повече от две секунди. Максималната яркост на дисплея е 250 нита, като честотата за опресняване на кадрите е 75Hz.

Новият монитор се възползва от предимствата на AMD FreeSync технологията и предлага стандартни опции за свързване като два USB 3.0 порта, но също HDMI и DisplayPort конектори. Samsung Webcam Monitor S4 ще се продава на европейския пазар, като цената ще бъде обявена допълнително.