Смартфоните с процесори Qualcomm Snapdragon 695 и Snapdragon 695G ще поддържат 144Hz дисплеи

Qualcomm продължават да водят сериозна конкуренция с MediaTek в световния пазар на процесори за смартфони. Двете компании активно популяризират 5G технологията и предлагат разнообразно портфолио от чипове във всички ценови класове. Традиционно Qualcomm представят следващия си флагман през декември, като тази година няма да бъде изключение.

Ако не възникнат неочаквани проблеми премиерата на 4-нанометровия Snapdragon 895 ще е през последните седмици на календарната година.

Qualcomm също така работят над още два процесора, които ще подобряват работата на смартфоните от средния клас. Информация на Winfuture.de разкрива, за наличието на Qualcomm SM6375 архитектура, която се очаква да е налична в четири различни варианта.

Всяка конфигурация ще има различна работна честота на CPU и GPU модулите. Графичният чип ще оперира на тактова честота, която варира между 800-960MHz. Новите чипове ще представляват съчетание от четири Gold и четири Silver ядра, но тактовата честота ще е различна за всеки процесор.

 

 

Първата конфигурация ще има Gold ядра с 2.1GHz, докато Silver ядрата ще оперират на 1.8GHz. Следващата версия ще увеличи работната честота на съoтветно 2.2GHz и 2GHz. Qualcomm също така ще представят и модел, който има четири 2.3GHz ядра с Gold дизайна и същия брой Silver ядра с 2.1GHz.

Най-мощната версия ще използва 2.5GHz Gold и 2.2GHz Silver ядра. Компанията вече провежда усилени тестове и с поддръжка на дисплей с честота за опресняване на кадрите от 144GHz. Това ще представлява сериозен ъпгрейд от актуалните 120Hz, които са стандарт за смартфоните с Android.

Със сигурност две от версиите ще са налични като Snapdragon 695 и 695G. Няма данни за наименованията на другите две версии на мобилния процесор. Вероятно това ще са чипове позиционирани към ниския ценови клас. Поддръжката на 5G технологията е извън съмнение за четриите конфигурации, над които работи Qualcomm.